3 dagen Parijs

Ontdek Parijs! Haal alles uit uw citytrip met deze leuke activiteiten →

Parijs bezoeken in 3 dagen? Wanneer u van plan bent om Parijs te bezoeken, dan is het interessant om eerst even wat reisverslagen door te lezen. Niet om andermans citytrip nog eens over te doen, maar wel om de bruikbare informatie te gebruiken om uw citytrip efficiënter te maken. In het artikel ‘wat te doen in Parijs‘ was het reeds mogelijk om te lezen dat bepaalde zaken zeker moeten gebeuren in de stad der liefde. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan Abercrombie & Fitch en een boottochtje op de Seine. Ook valt er te lezen dat de Eiffeltoren bestijgen vaak niet verstandig is (drukte). In onderstaand artikel pennen we een ervaring neer van 3 dagen Parijs. Lees het rustig eens door en misschien vindt u het wel bruikbaar.

Top 5 die je zeker moet zien en doen:

 1. De Eiffeltoren – lees meer (tickets & prijzen)
 2. Arc de Triomphe (tickets & prijzen)
 3. Louvre Museum (tickets & prijzen)
 4. Notre-Dame van Parijs (tickets & prijzen)
 5. Paleis van Versailles en de prachtige tuinen (tickets & prijzen)

 

 

3 dagen parijs: ervaring

Dag 1

Een tijdje terug kocht ik een cadeaubon  voor mijn vriendin. We hadden de keuze uit 55 hotels en hebben geopteerd voor Hotel Neuilly (tussen Arc de Triomphe en La Défense). Veel maakt het niet uit, het hotel dient enkel om te slapen. De reden waarom we voor dit hotel hebben gekozen: ligt vlakbij metro 1, ligt tussen Arc en La Défense, goede ervaringen gelezen op internet. Na afloop is het ook wel zo netjes om te melden dat het een zeer goed hotel is. Rustig, zeer vriendelijk personeel, proper, ontbijt in buffetvorm, ….

Beste deals

We gingen met de trein naar Parijs en hebben dus eerst onze tickets besteld en dan het hotel geboekt (let op: sommige dagen is het hotel vol. Dus vervoer en verblijf op elkaar afstemmen). Het kon dus allemaal beginnen. Rijsel – Parijs is een uurtje per trein. Rond 08.00 kwamen we aan in Parijs. Zeer vroeg, maar op dat uur bruist de stad al van leven. Ook waren dit de goedkoopste tickets en op die manier hadden we nog een ganse dag om de citytrip te beginnen (vergeet niet dat u maar 3 dagen heeft). Eenmaal aangekomen was het tijd om naar het hotel te gaan. Inchecken ging misschien nog niet mogen, maar onze tassen stallen was wel een optie. Het werd een lange ochtendwandeling, daar we nog niet 100% vertrouwd waren met het metrosysteem. Het was mooi weer, dus dat was geen probleem. Het openbaar vervoer is -na wat wennen – zeer gemakkelijk te gebruiken en de metro brengt u in feite overal in de stad. Rond 11u kwamen we aan in het hotel. We mochten direct in onze kamer. Dag 1 kon beginnen:

 • Ochtendwandeling naar het hotel (via Arc de Triomphe)
 • Over de middag eens naar La Défense gewandeld. Het was zonnig weer en veel volk zat buiten te genieten. Het was ook middagpauze en de werknemers genoten van het zonnetje. Een broodje gegeten.
 • Naar het centrum van Parijs – boottochtje gedaan op de Seine.
 • Nog wat rondwandelen en ‘s avonds een plaatselijk restaurantje opzoeken.
 • Lekker genieten van de nachtrust in het hotel.

Dag 2

begon met een leuk buffetontbijt. Veel krachten opdoen, want het werd een drukke dag:

 • Champs-Élysées waar jaarlijks ook de Tour de France eindigt
 • Wegens de immense drukte aan de Eiffeltoren hebben we besloten om als alternatief de Arc de Triomphe aan te doen. Ook hier heeft u een prachtig uitzicht.
 • Louvre, Cathédrale Notre-Dame, Sacré-Cœur bezoeken.
 • Door het mooi weer werd er ook veel gewandeld. Men komt op iedere hoek van de straat wel iets tegen.

Dag 3

hadden we slecht weer: bewolkt en regen. Een groot deel van de dag hebben we doorgebracht aan La Défense. Er is daar een enorm winkelcentrum waar wel wat te beleven valt. Ook hebben we Centre Pompidou bezocht. Nadien was het jammer genoeg tijd om naar het station te trekken. Er wachtte nu eenmaal een trein op ons. Het waren een leuke 3 dagen Parijs. Zeker de moeite waard om de stad door middel van een stedentrip eens te bezoeken.

Een citytrip naar Parijs kan men natuurlijk op vele manieren invullen. Alles hangt af van meerdere factoren. Bij zonnig weer zijn stadswandelingen ideaal. Indien het weer het wat laat afweten, dan is het misschien interessanter om binnenactiviteiten te doen (shoppen in centra bijvoorbeeld). Ook hangt het af van de personen in kwestie. Bepaalde personen zullen musea bezoeken en anderen gaan dan weer vooral voor de rust en het romantische (wandelen en staren naar de prachtige architectuur). De ideale stedentrip is de trip die je zelf samenstelt. Lees wat informatie omtrent de bezienswaardigheden – wandel veel in de stad – geniet 3 dagen lang van de rust en het romantische decor en beleef een leuke tijd.

3 dagen in Parijs verblijven?

Bekijk alle aanbiedingen