Een citytrip naar Parijs organiseren

Parijs, de stad van de liefde, is een ware publiekstrekker. Het grootste voordeel van de hoofdstad van Frankrijk is dat deze gemakkelijk bereikbaar is voor zowel Belgen als Nederlanders. Een paar uur pendelen met de trein en je bent aangekomen. Naast de bereikbaarheid speelt natuurlijk ook het aanzien van de stad een belangrijke rol. De wereldberoemde historische gebouwen zorgen voor fraaie plaatjes. Kunstwerken zoals de Eiffeltoren en de Sacré-Coeur zijn wereldberoemd en verder geniet de stad ook aanzien als shopparadijs. Dus Parijs is uitermate geschikt als bestemming of het nu om een romantische, culinaire, culturele of ontspannende citytrip gaat. Het gezegde luidt dat iedereen Parijs gedurende het leven minstens éénmaal moet bezoeken. In dit artikel volgen enkele handige tips om de citytrip succesvol te organiseren.

Naar Parijs met de trein

De vraag wordt vaak gesteld: met de wagen of per trein naar Parijs. Wij raden de laatste optie aan. Vertrek met de TGV richting Paris Nord en eenmaal daar is het mogelijk om met de metro alle uithoeken van de stad (en dus hoogstwaarschijnlijk ook het hotel) te bereiken. De metro is efficiënt en goedkoop in gebruik. De wagen is het meest interessant indien het hotel beschikt over een gratis parkeerplaats. De vele bezienswaardigheden bezoeken zal echter niet gemakkelijk gaan met de wagen. Een parkeerplekje zoeken is gekkenwerk en indien er toch eentje wordt gevonden mogen de euro’s worden bovengehaald. Parkeren in (centrum) Parijs is zeer duur. Dus de wagen zal er enkel dienen om de parking van het hotel te vullen. Indien er veel bagage is en de wagen is goed gevuld met andere reizigers, dan kan dit qua comfort en gebruiksgemak interessanter zijn. Op die manier hoef je niet te pendelen met de tassen en kunnen de kosten worden gedeeld. Lees hier meer
een metrohalte in Parijs
De beste manier om tickets te bestellen voor een hogesnelheidstrein is door ruim op voorhand te boeken. Op die manier is het ook nog mogelijk om te kiezen tussen verschillende uren (vroeg vertrekken richting Parijs en laat terug om de tijd maximaal te benutten) en ook de goedkoopste tickets zijn nog beschikbaar. De richtprijs is iets van 25 euro (Brussel – Parijs, enkel) per persoon.

Hotel uitzoeken in Parijs

Aan hotels geen gebrek in Parijs. Bij een zoektocht moet men rekening houden met enkele factoren. Denk dan bijvoorbeeld aan de ligging, de prijs en de service (dit uit zich vaak op beoordelingssites). Sommige reizigers willen er een romantische weekendje van maken en willen een saunagedeelte bij het kamer. Ook designhotels  zitten in de lift. In dit hoofdstuk geven we enkele tips bij de zoektocht naar een passend hotel in Parijs:

Beste deals
  • Een hotel in het centrum van Parijs is natuurlijk altijd praktisch. Kijk bij het boeken zeker op de kaart waar de exacte ligging is. Indien in het centrum geen optie is, dan is het altijd leuk indien er een metrolijn bij het hotel ligt. Immers, de metro brengt je naar alle bezienswaardigheden. Alle aanbieders beschikken tegenwoordig over een hoop informatie. Daar kun je dan de ligging van het hotel tegenover de bezienswaardigheden en metrolijnen zijn, altijd handig!
  • Is overbodige luxe nodig? Gedurende een weekendje Parijs is het de bedoeling om de stad te ontdekken. Het hotel dient om ‘s nachts de batterijen op te laden en om ‘s morgens energie op te doen in de vorm van het ontbijt. Fitness, sauna, grote kamer en andere luxe zal zorgen voor een prijsstijging. De prijs drukken kan dus door te opteren voor een meer basishotel. We raden je aan om de score van het hotel altijd even te raadplegen op een onafhankelijke reviewsite. Op deze manier wordt de eerste indruk gewekt.

Goedkope tickets regelen voor de trein doe je best op voorhand. Bij het boeken van het hotel speelt het tijdstip niet zo’n belangrijke rol. Twee dagen (of een dag) voor vertrek is het dan handig om de ‘last minutes’ of de ‘aanbiedingen’ te bekijken. Er zijn altijd hotels die hun kamers verhuren aan een verminderde prijs. Zo’n last minute stelt je ook in staat om het plaatselijke weerbericht te bekijken. Indien ze een weekend regen voorspellen, dan is het misschien handig om het weekend uit te stellen (of om een andere locatie te bezoeken). Ook wanneer het hotel reeds maanden op voorhand wordt geboekt, zal er nog steeds sprake zijn van aanbiedingen en kortingen. Probeer wel eerst treintickets te reserveren en dan pas een hotelboeking door te voeren.

Wat te doen in Parijs

Parijs ontdekken? Bespaar tijd en geld! Boek hier vooraf je tickets via internet >>

Of je nu 2 of 3 dagen zal verblijven in Parijs – er valt genoeg te beleven. Uiteraard zijn er de wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, het Louvre, Dôme des Invalides, Sainte-Chapelle en dergelijke. Deze staan op zowat alle toeristenkaarten aangeduid en de kans is dus zeer groot dat je deze kunstwerken gedurende een lange stadswandeling kunt bewonderen. De vraag luidt dan: wat wens je te doen? Onze tip is om zeker één dag een lange wandeling te plannen doorheen de stad. Op deze manier leer je Parijs kennen en dit kan perfect op eigen houtje worden gedaan. Een boottochtje op de Seine, genieten van het uitzicht op de Eiffeltoren of op de Arc de Triomphe, genieten van de Franse keuken in een gezellig restaurantje, een liefdesslotje hangen aan een brug om zo de eeuwige liefde te verzegelen, lekkere luieren in één van de vele parken in Parijs, … de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het weekend volledig op voorhand plannen lijkt ons niet nodig. Het kan bijvoorbeeld de wens zijn om de Eiffeltoren te bestijgen. Eenmaal aangekomen merk je dat er een wachtrij staat van ongeveer 3 uur en dit bij een stralend zonnetje en 25°C – het spreekt voor zich dat die tijd dan beter op een andere manier kan worden gespendeerd. Met andere woorden: zak af naar Parijs met een gids in de hand en geniet. Geniet alvast van het weekendje Parijs. Neem op deze site de tips eens door, bekijk de aanbiedingen van onze partnersite en voor je het weet vertoef je zelf ergens in een prachtige tuin in de Franse hoofdstad.

Bekijk alle aanbiedingen