Romantisch weekend in Parijs

Welke stad leent zich nu beter voor een romantisch weekendje dan de prachtige Franse hoofdstad Parijs? Parijs is bijvoorbeeld een uitgelezen bestemming om te bezoeken tijdens Valentijn, maar ook het hele jaar door zakken heel wat koppeltjes af naar deze prachtige stad om er romantische dagen te beleven. We moeten dan ook toegeven dat Parijs alles in huis heeft om het u en uw partner naar de zin te maken. De sfeer die in de Franse hoofdstad terug te vinden is vinden we bijna nergens anders. Wanneer u ‘s avonds door de straten van Parijs loopt komt de Franse chanson u tegemoet en nodigt deze u en uw partner uit om een heerlijke maaltijd te nuttigen. Parijs is immers niet alleen de stad van de romantiek, maar staat ook bekend om enkele vermaarde restaurants die verliefde koppeltjes het absolute neusje van de zalm bieden. Wie graag samen met zijn of haar partner geniet van een romantisch etentje zal in Parijs ongetwijfeld op de wenken bedient worden.

We vallen meteen met de deur in huis en raden je aan om even een kijkje te nemen bij deze aanbieder: Romantische tripjes Parijs. Daar is het mogelijk om voor elk budget een tripje te boeken richting de stad der liefde.

Natuurlijk hoeft u niet perse iets te gaan eten om een romantisch weekendje te beleven in Parijs. Gewoon vertoeven in Parijs is op zich reeds behoorlijk romantisch. Veel mensen besluiten echter om de avond of nacht te mijden, maar dat is op zich nergens voor nodig. Sterker nog, indien u er een romantisch weekend van wenst te maken is het bijna noodzakelijk om u ook ‘s avonds even buiten de deur te begeven. De Eiffeltoren ziet er bijvoorbeeld verlicht zoveel romantischer uit dan wanneer u deze gewoon overdag bezoekt. Tal van verkopers aan de Eiffeltoren zullen u ook graag willen voorzien van een roosje om uw partner mee te verrassen, maar pas op, de prijs van deze rozen zijn alles behalve markt conform. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor andere bezienswaardigheden zoals de bekende Arc de Triomphe die we terugvinden op het einde (of aan het begin zoals u wil) van de bekende winkelstraat Champs-Élysées.

Beste deals

Parijs mag dan overdag ongetwijfeld over heel wat interessante troeven beschikken, we overdrijven niet wanneer we zeggen dat de romantiek er vooral ‘s avonds soms echt vanaf druipt. Wilt u de romantiek toch ook overdag opzoeken dan hebben we nog enkele leuke extra tips voor u. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rondrit op de Seine? Het klinkt natuurlijk een beetje cliché, maar een dergelijke rondvaart is voor veel koppeltjes nog steeds het hoogtepunt van een romantisch weekend. De rondvaart op zich is reeds op z’n zachtst gezegd romantisch te noemen, maar kenmerkend voor Parijs en in het bijzonder de Seine zijn natuurlijk ook op de muzikanten die onder de bruggen muziek spelen. De combinatie van deze verschillende factoren zorgt voor een uitermate romantisch geheel die alle verliefde koppeltjes ongetwijfeld zullen weten te waarderen.

Zeer belangrijk zijn tot slot ook de mogelijkheden die geboden worden aan koppeltjes om te overnachten in de Franse hoofdstad. Parijs beschikt over een zeer uitgebreid aanbod aan uitstekende en vooral romantische hotels. U kunt er als gast voor kiezen om te boeken in één van de vele 4- of 5-sterrenhotels, maar u kunt eveneens kiezen voor een plaatselijk traditioneel hotel. Daarnaast zijn er in Parijs misschien wel meer dan in de andere Europese grootsteden ook heel wat zogenaamde charme hotels terug te vinden. In deze hotels vindt u geen strak modern interieur, geen gigantische kamers, maar gewoon gezellig ingerichte en warme verblijfplaatsen die het voor verliefde koppeltjes helemaal af kunnen maken. Bent u met andere woorden op zoek naar een mogelijkheid om een romantisch weekendje met uw geliefde door te brengen, dan lijkt Parijs u hiervoor alle mogelijkheden te bieden.

 

Bekijk alle aanbiedingen