Goedkoop met de trein naar Parijs

Parijs, de stad van de liefde. Het is ook een stad om verliefd op te worden. In tegenstelling tot Londen is het niet zo groot, maar de prachtige architectuur, openbaar transport en bezienswaardigheden maken van deze stad een echte topper.

Om er naartoe te reizen heb je enkele keuzes vanuit België. Met het vliegtuig is mogelijk, ook voor zo een korte afstand. Maar de tijd die je kwijt bent met wachten en opstijgen in de luchthaven maakt het niet zo interessant. Met de auto is het ook goed te doen. Ongeveer 3 uur rijden en je bent in het centrum van Parijs. Het drukke verkeer moet je er wel bijnemen natuurlijk. En hopelijk kan je je auto ergens parkeren. Betalende parkings in Parijs zijn zeer duur. Nog een optie en eigenlijk de beste is: met de trein naar Parijs. Er zijn heel wat verbindingen per dag, dus op het gewenste uur kan je aankomen. Neem een Thalys vanuit Brussel zuid en anderhalf uur sta je in Paris Nord.

Je kan ook goedkoop met de trein naar Parijs, want in vergelijking met het vliegtuig en de auto is het veel economischer om met de trein te reizen. Je hebt geen zorgen over de files of het parkeren. Openbaar vervoer is er ook meer dan voldoende in Parijs, je geraakt makkelijk in je hotel. Parijs is een wereldstad die gewoon is van veel toeristen te transporteren. Neem desnoods een taxi om van het treinstation naar je bestemming te geraken. Als je dit met meerdere mensen doet kan je de kosten delen.

Beste deals

Je stapt op in Brussel Zuid, er is een apart gedeelte voor Thalys en Eurostar treinen. Het vertrekuur van de volgende trein naar Parijs staat steeds goed aangegeven. Begeef je je met je ticket naar de controle. Na verificatie van je ticket kan je in de vertrekhal wachten tot het moment van vertrek. Wacht samen met de andere reizigers, je kan er een boekje kopen in de winkel of iets eten in de snackbar. Ook op de Thalys zelf is het mogelijk om te eten. Er is steeds een wagon waar je naartoe kan gaan en iets bestellen. Of als je een ticket hebt waar een maaltijd inbegrepen is dan krijg je deze aan je zitplaats.

Ga je liever met de TGV? Dan heb je twee aankomst stations naar keuze. De ene is Charles de Gaulle, de andere station Disneyland Paris. Beide interessante plekken om Parijs te bezoeken. Met de TGV ben je 1u13 onderweg. Zeer snel dus om even een wereldstad te bezoeken.

Tickets kopen kan je doen via de website van de NMBS in België. Reis je met een organisatie, dan zit het ticket mogelijk al in de prijs. Informeer hier dus goed naar. Kostprijs hangt af van de dag van de reis, aantal personen, periode op het jaar en zitplaats op de trein. De organisaties willen het zo comfortabel mogelijk voor je maken als je reist naar Parijs, ook al is de duurtijd vrij kort, comfort komst steeds op de eerst plaats.

Je kan ook vanuit andere steden in België opstappen op de Thalys. Bijvoorbeeld Gent, Antwerpen, Luik, Namen, Bergen en Charleroi. Je hoeft dus niet altijd naar Brussel te gaan. Handig dus voor een vlotte verbinding heen en terug naar Parijs.

Bekijk alle aanbiedingen