Citytrip Parijs

Van alle Europese steden wordt er wel eens gezegd dat iedereen in zijn of haar leven eens naar Parijs geweest moet zijn. Toegegeven, de Franse hoofdstad heeft dan ook alles te bieden wat mensen zoeken die willen genieten van een heerlijke citytrip. Parijs is, in tegenstelling tot wat veel vakantiegangers denken, ook uitgegroeid tot een moderne stad. Tegenwoordig zijn er immers heel wat mogelijkheden terug te vinden voor mensen die ‘s avonds niet in hun hotel willen blijven, maar eens lekker uit de bol willen gaan. Wie ‘s avonds ook buitenshuis wenst te gaan, maar het liever rustig houdt zal ook heel wat mogelijkheden voorgeschoteld krijgen. U kunt er tijdens een citytrip naar Parijs bijvoorbeeld voor kiezen om een restaurant te bezoeken en te genieten van heerlijke gerechten waar de Franse hoofdstad toch enigszins om bekend staat. Wie na het eten nog niet huiswaarts wil keren kan één van de vele wereldberoemde shows gaan bekijken of wie weet vindt er wel een concert plaats. Parijs is een stad die nooit op zijn lauweren rust en altijd probeert om haar bezoekers van iets nieuws te voorzien. Dit is ongetwijfeld iets die citytrippers zullen weten te waarderen.

Probeer tijdens een citytrip Parijs ook niet alleen de klassieke manier van verkennen toe te passen. Natuurlijk is het leuk om Parijs gewoon te voet te ontdekken en natuurlijk kunt u op korte tijd veel meer zien door gebruik te maken van één van de vele toeristenbussen, maar heeft u er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om Parijs met de fiets te verkennen? Het hectische verkeer waar Parijs om bekend staat schrikt fietsers veelal onterecht af. Feit is immers dat Parijs over uitstekende fietspaden beschikt en het verkeer gewoon is aan fietsers die in alle rust willen proberen te genieten van al het moois dat Parijs te bieden heeft. Wel wordt het bij een eerste bezoek aan Parijs aangeraden om een gids mee te nemen. Op deze manier verkent u Parijs met de fiets, maar bent u er tegelijk toch zeker van dat u geen “verboden paden” betreedt. Deze gidsen kunnen u doorgaans ook de mooiste plaatsjes aanwijzen om bijvoorbeeld optimaal te kunnen genieten van bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, de verschillende pleinen en parken, etc. Hoe dan ook is een citytrip Parijs met de fiets een niet alledaagse ervaring die u zich ongetwijfeld nog lange tijd zult herinneren.

Het is bekend dat Parijs haar bezoekers op cultureel vlak heel wat moois te bieden heeft, maar toch is dat lang niet alles. Wat denkt u bijvoorbeeld van de vele prachtige winkels die in deze stad zijn terug te vinden? Vooral de “Avenue des Champs-Élysées” zal menig citytripper bekend in de oren klinken. Deze altijd drukke laan in het centrum van Parijs voorziet haar bezoekers niet alleen van een bioscoop, restaurants en verschillende bars, maar ook verschillende prestigieuze winkels zijn hier terug te vinden. Dat kan ook niet anders, aangezien winkels hier op jaarbasis een bedrag van zomaar even 900.000 euro per 100 vierkante meter winkelruimte moeten neertellen. Wie reeds een tijdje geleden een bezoekje heeft gebracht aan Parijs zal opmerken dat de Champs-Élysées de laatste jaren wel veranderd is. Vroeger trof je hier uitsluitend Parijse winkeltjes en andere zaken aan, maar vandaag hebben ook bekende internationale ketens als Starbucks en zelfs McDonald’s hun intrede gedaan. Voor de vaste bezoeker van de Franse hoofdstad is dit misschien een beetje vreemd, maar wie gewoon een citytrip onderneemt naar Parijs weet dit doorgaans best te waarderen.

Beste deals

Heel belangrijk om weten wanneer u op het punt staat om een citytrip naar Parijs te ondernemen is natuurlijk het prijsniveau van de stad. Allereerst is het natuurlijk zo dat Parijs niet voor niets één van Europa’s bekendste steden is. Daar bovenop is het ook nog eens de hoofdstad van één van Europa’s duurste landen wat er voor zorgt dat het prijsniveau in deze stad hoe dan ook behoorlijk hoog ligt. Er zijn echter op financieel vlak enkele interessante tips waar u tijdens een citytrip naar Parijs rekening mee kunt houden. Allereerst is het zo dat het centrum van Parijs op vlak van accommodaties erg duur is. Veel mensen willen zo dicht mogelijk bij de bekendste bezienswaardigheden of wie weet wel bij de Champs-Élysées verblijven, maar schrikken van de kostprijs. U zult merken dat, wanneer u een hotel kiest die zich verder van deze bezienswaardigheden bevindt, de kostprijs voor een overnachting aanzienlijk zal dalen. Dat geldt natuurlijk helemaal voor mensen die er voor kiezen om een hotel net buiten Parijs te nemen. Let wel, dan dient u rekening te houden met de kostprijs van het openbaar vervoer of zelfs van taxi’s die u naar het centrum van Parijs kunnen brengen. De metro kan hier veelal een interessant alternatief voor bieden.

Mensen die reeds meer dan één keer een citytrip naar Parijs hebben ondernomen zullen hun vertrouwde bestemming op een zeker ogenblik willen combineren met iets nieuws. Parijs biedt citytrippers dan wel een ongelofelijke hoeveelheid aan mogelijkheden, maar u doet er goed aan om toch niet blind te zijn voor andere mogelijkheden die zich in de directe omgeving van de stad bevinden. Wanneer u een citytrip naar Parijs met kinderen onderneemt loont het bijvoorbeeld altijd de moeite om eens halt te houden in het fantastische Disneyland Parijs. Er bestaan tegenwoordig ook verschillende interessante mogelijkheden om net buiten het park (of zelfs in het park zelf) te overnachten. Niets houdt u overigens tegen om dan toch nog een kort bezoekje te brengen aan de prachtige Franse hoofdstad. Er is echter nog meer. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het in de nabijheid gelegen Kasteel van Versailles. Het Kasteel van Versailles is terug te vinden op een afstand van ongeveer 19 kilometer buiten Parijs en biedt haar bezoekers heel wat moois. Het kasteel is sinds 1792 een nationaal museum die jaarlijks heel wat kijklustigen over de vloer krijgt. Niet alleen het kasteel zelf, maar ook de prachtige tuinen maken een bezoekje aan deze plaats absoluut de moeite waard.

Zoals u ziet heeft niet alleen Parijs, maar ook de directe omgeving van de stad u heel wat te bieden. We zijn er van overtuigd dat u zich tijdens een citytrip naar Parijs geen moment zult vervelen en mocht dat op een bepaald ogenblik toch het geval zijn kunt u zich nog steeds terugtrekken in één van de vele prachtige accommodaties die in deze Romantische stad zijn terug te vinden.

Bekijk alle aanbiedingen