Bezoek de eiffeltoren in Parijs

Ontdek de eiffeltoren als nooit tevoren! Klik hier >>

Een van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden is de Eiffeltoren. Je kan hem vinden op de linkeroever van de Seine, in het 7e arrondissement van Parijs. De Eiffeltoren hoort bij Parijs, het is dan ook een trekpleister voor toeristen.

Het ontwerp werd gedaan door de ingenieurs Maurice Koechlin en Emile Nouguier, zij werkten samen met Gustave Eiffel. Dit team werkte in 1887 en 1889 om de Eiffeltoren klaar te krijgen voor de wereldtentoonstelling van 1889. Dat jaar was het ook de honderdste verjaardag van de Franse revolutie. Opmerkelijk was dat voor die tijd niemand van de 250 arbeiders was omgekomen. De werkomstandigheden waren toen nog niet zo veilig als nu.

De bouw van de toren was dan wel indrukwekkend, de Parijzenaren waren er niet zo gelukkig mee in de beginjaren. Ze vonden het niet esthetisch door al het staal dat gebruikt werd. Tegenwoordig zakken veel toeristen af naar daar om het te aanschouwen als een meesterwerk. Vanuit elke hoek dat je kijkt is er wel iets bijzonders te zien. Het was zelfs eerst voorzien de Eiffeltoren terug af te breken na 20 jaar. Maar die beslissing werd duidelijk herzien.

Wil je de Eiffeltoren bezoeken? Weet dan dat deze 317 meter hoog is, er verschillende verdiepingen zijn die je kan bezoeken als toerist. De top is enkel te bereiken met de lift, de trappen die wel voorzien zijn, kan je niet gebruiken.

Je hebt een ticket nodig om toegang te krijgen tot de Eiffeltoren. Je kan dat ter plekke doen, maar om de wachtrijen te omzeilen kies je best om dit vooraf te kopen. Dat is gewoon makkelijker want tijdens een citytrip wil je geen tijd verspillen.

Beste deals

Wat is de prijs van een ticket om de Eiffeltoren te bezoeken:

Lift tot 2e etage Lift tot 3e etage Trap tot 2e etage
Normaal € 11,00 € 17,00 € 7,00
T/m 3 jaar Gratis Gratis Gratis
4 t/m 11 jaar € 4,00 € 8,00 € 3,00
12 t/m 24 jaar € 8,50 € 14,50 € 5,00

De prijs hangt dus af van hoe hoog je wenst te gaan en op welke manier. De trap is natuurlijk goedkoper, maar een pak vermoeiender. Hou hier zeker rekening mee als je met kleine kinderen op stap bent. Bestel de kaartjes via het internet op voorhand.

Plan je een bezoek naar Parijs en de Eiffeltoren, dan zijn de openingsuren handig:

half juni t/m begin september 09.00 – 00.45 uur (laatste lift naar de top 23.00 uur)
rest van het jaar 09.30 – 23.45 uur (laatste lift naar de top 22.30 uur)

Alle gegevens om er makkelijk te geraken:

Eens je in Parijs bent dan neem je best de metro, op deze manier bezoek je best alle bezienswaardigheden. Neem de metrostations Champ de Mars Tour Eiffel – Trocadéro – Bir- Hakeim of Passy om op je bestemming te komen. Vanaf dan is het nog een paar minuten stappen, maar er staan duidelijke wegwijzers. En anders kan u de Eiffeltoren wel van ver zien, je ziet hem zo staan.

Door tickets alvast online te kopen krijg je voorrang en sneller toegang naar de top van de Eiffeltoren →

Bekijk alle aanbiedingen