Parijs bezoeken in 2 dagen

2 dagen in Parijs vol leuke activiteiten? Vind hier beschikbare activiteiten →

Een grote stad als Parijs in 2 dagen bezoeken is natuurlijk niet zo eenvoudig, in tegendeel zelfs. Er valt in de Franse hoofdstad zo ongelofelijk veel te beleven dat je er eigenlijk een erg lange vankatie door zou moeten brengen, maar toch is dat niet noodzakelijk. Ook tijdens een weekend of een korte vakantie van amper 2 dagen beschik je namelijk over heel wat interessante mogelijkheden om enkele geheimen van de Franse hoofdstad te ontdekken. Wat bijvoorbeeld te denken van enkele van de bekendste bezienswaardigheden zoals met name de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Notre-Dame? Het zijn slechts een handvol bezienswaardigheden die uw bezoek aan Parijs meteen goed van start laten gaan. Wil je graag nog enkele andere bezienswaardigheden ontdekken of heb je een andere reden om Parijs gedurende 2 dagen te bezoeken? Lees dan snel verder en ontdek welke invulling je best aan je korte vakantie geeft!

Top 5 die je zeker moet zien en doen:

  1. De Eiffeltoren – lees meer (tickets & prijzen)
  2. Arc de Triomphe (tickets & prijzen)
  3. Louvre Museum (tickets & prijzen)
  4. Notre-Dame van Parijs (tickets & prijzen)
  5. Paleis van Versailles en de prachtige tuinen (tickets & prijzen)

Parijs uitzicht Montmartre

Beste deals

Bezienswaardigheden Parijs

Tijdens een citytrip van 2 dagen in Parijs zal je onmogelijk alle bezienswaardigheden kunnen ontdekken. We gaan er namelijk zomaar vanuit dat je ook nog wel eens wat anders wil gaan doen dan alleen maar de plaatselijke, weliswaar zeer imposante en interessante bezienswaardigheden te bezoeken. Monumenten die je absoluut gezien moet hebben zijn naast de bekende bezienswaardigheden die in de inleiding reeds werden aangegeven ongetwijfeld ook de Basilique du Sacré-Cœur en eigenlijk zou ook het Louvre niet op je verlanglijstje mogen ontbreken. Hou er echter wel rekening mee dat je voor het doorlopen van het museum al snel een volledig dag kwijt bent en dan wil je, je twee dagen in de Franse hoofdstad misschien toch liever anders doorbrengen.

Lichtstad en stad van de romantiek

Parijs heeft door de jaren heen heel wat namen gekregen. Zo wordt er vaak naar de Franse hoofdstad verwezen als lichtstad en stad van de romantiek. Wat de lichtstad betreft is die naam zeker en vast niet gestolen, in tegendeel. Parijs is een stad die als geen ander verlicht wordt en haar bezoekers op die manier van een compleet nieuwe uitstraling voorziet. Dat Parijs een drukke stad is hoeft eveneens niet meer aangegeven te worden, maar er is meer. Boven alles is en blijft Parijs vooral de stad van de romantiek. De kleine marktjes, de vele tekenaars die verliefde koppeltjes graag op de gevoelige plaat vastleggen, de sfeervol verlichte pleinen en bruggen, het draagt allemaal bij aan die unieke magie die je eigenlijk alleen maar in Parijs kan vinden. Parijs bezoeken met de geliefde is dus eigenlijk een must.
romantisch Parijs

2 dagen Parijs bezoeken met kinderen

Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen is Parijs een heel aantrekkelijke stad. De Franse hoofdstad is namelijk in de directe omgeving van Disneyland Parijs terug te vinden, maar dat is lang niet de enige troef die deze bijzondere stad kan uitspelen. In Parijs zelf is er namelijk ook heel wat leuks terug te vinden voor gezinnen met kinderen. De vele populaire bezienswaardigheden spreken immers ook de jongsten onder ons aan en daarnaast vinden ook kinderen het fantastisch om even een boottocht over de Seine te maken of even te gaan griezelen in de catacomben van de stad. Daar komt bij dat verschillende hotels in de stad eveneens zeer kindvriendelijk zijn waardoor niet alleen jij en je partner, maar ook je kinderen optimaal zullen kunnen genieten van de voordelen die deze bijzondere stad met zich meebrengt.

Bekijk alle aanbiedingen