Kerst vieren in verlicht Parijs

Waar kan je beter kerst doorbrengen dan in Parijs. Het is op elk moment van het jaar een magische stad, maar tijdens kerstmis is het nog zo leuk. Tegen de koude kan je je kleden om een kerstmarkt in Parijs mee te maken.

De kerstsfeer is al vanaf november aanwezig in de stad. Vooral ’s avonds is de sfeer optimaal door de mooie verlichting overal in de stad. Winkels, kerken, pleinen zijn dan versierd met duizenden lichtjes in allerlei vormen. Met een lange wandeling kom je terecht in een waar spektakel en een zeer gezellige kerstmarkt. Je kan je tegoed doen aan lekker eten en drank. De Fransen zijn een leuk en open volk die je graag helpen en een babbeltje slaan.

Parijs staat al jaren bekend als lichtstad. Het centrum is steeds mooi verlicht met als hoogtepunt de Eiffeltoren. Deze prachtige bezienswaardigheid is elke dag voorzien van prachtig lichtwerk. Samen met de Champs Elysees zijn er in december zo een 500.000 bezoekers per dag. Je kan erop de koppen lopen dus. Maar de sfeer is echt ongezien en zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Plan je een bezoek aan de kerstmarkt in Parijs, dan boek je best al een hotel. Er zijn er meer dan voldoende, maar als je prijs kwaliteit wil dan mag je je haasten. Deze hotels zijn vaak het snelst uitverkocht. Weet ook dat de standaard hotelkamers vaak vrij klein zijn in afmeting. Hou hier rekening mee als je als koppel naar Parijs gaat.

Beste deals

Kies je hotel in de buurt van het centrum van Parijs. Zo maak je alles van dichtbij mee en zijn de afstanden doenbaar om te voet te doen. Enkele sfeervol verlichte straten zijn de Avenue Montaigne, rue Saint-Honoré, Place Vendome, rue Royal en Place de la Concorde. Dat zijn er maar enkele van de vele straten waar je zeker eens moet doorwandelen. Op de Place de la Concorde staat ook een 65 meter hoog reuzenrad. Ga hier zeker eens in, je hebt er een prachtig zicht over de ganse stad.

Ook de winkelketens doen hun best om in de sfeer te blijven. Etalages worden mooi versierd en soms ook ontworpen door bekende designers. Het is een echte wedstrijd geworden om de mooiste winkel en etalage te hebben. Jij kan er als bezoeker alleen maar je voordeel mee doen, want kerstperiode is ook shoppen geblazen.

Een kerstmarkt zonder kerstboom is niets waard. Ga daarom eens naar Galaries Lafayette, daar staat elk jaar een kerstboom van zo een 25 meter hoog. Helemaal in vol ornaat, versiering alom en prachtig verlicht.

Met de familie, vrienden of met je geliefde, het is steeds een goed idee om de kerstmarkt van Parijs te bezoeken. Elk jaar opnieuw kan je dit meemaken, maak er een jaarlijkse familie uitstap van. Het zijn die momenten dat familie dichtbij je moet zijn zodat je volop kan genieten.

Bekijk alle aanbiedingen