Kerstshoppen in Parijs

De kerstperiode staat voor de deur en net dat is de reden waarom u deze pagina komt bezoeken. U zou gedurende deze periode eens naar Parijs willen afzakken om te shoppen. Wanneer men denkt aan Kersthoppen in Parijs, dan denkt men meteen volop Idyllisch. Vroeg donker, vele lichtjes, prachtig versierde straten, drukte, Kerststalletjes, bijzondere etalages, Eiffeltoren vol lichtjes, … . Parijs doet zijn naam als lichtjesstad gedurende deze periode zeker alle eer aan. Er valt enorm veel te beleven rondom Kerst en dus is het interessant om er een stedentrip van te maken. 1 of 2 nachten blijven om zo ten volle te kunnen genieten is de boodschap.
null

Kerstmarkten in overschot en daar winkelen de belangrijkste doelstelling is gedurende het verblijf in de hoofdstad van Parijs, is het misschien handig om te melden dat er ook genoeg te beleven valt omtrent winkelen. Voor ieder wat wils – er zijn namelijk luxe winkelstraten waar u prachtige designkleding kunt aanschouwen. Ook voor het kleinere budget is het er een paradijs. Hier enkele plaatsen/straten dewelke u zeker niet mag missen.

Beste deals
  • Boulevards Haussman: met enkele grote warenhuizen (onder andere Le Printemps en Galeries Lafayette) zult u zeker vinden wat u nodig heeft.
  • Champs-Elysées: wellicht één van de bekendste winkelstraten van Europa. Alle bomen prachtig verlicht, een reuzenrad waar u een prachtig uitzicht heeft en het belangrijkste: vele winkels en veel sfeer.
  • Ook Saint Germain des Pres en Rue de Faubourg zijn de moeite!

Voor de rest zijn er ook een tiental grotere Kerstmarkten. Eenmaal in Parijs krijgt u vast en zeker wel een foldertje met alle activiteiten in de hand gedrukt. Geen nood: er is voldoende te doen om dagen te vullen. Ook interessant om deze periode een romantisch weekend in Parijs te plannen met vriend of vriendin. Romantischer kan toch nier?

 

Bekijk alle aanbiedingen