Hotels Parijs centrum

Wanneer u van plan bent om een stedentrip naar Parijs te doen, dan spelen bepaalde zaken een belangrijke rol. In eerste instantie is het een goede zaak om te kijken gedurende welke periode u de stad gaat bezoeken. Bepaalde dagen zijn interessanter dan andere. Eenmaal u dit weet, is het tijd om een hotel te boeken. De vraag is natuurlijk: welk hotel? Parijs heeft op iedere hoek van de straat wel een hotel. Het aanbod is enorm. In dit artikel bespreken we een aantal tips bij het zoeken naar een hotel in Parijs (in het centrum).

Beste deals
  • De prijsklasse is natuurlijk een belangrijke factor. De een kan 1000 euro uitgeven aan een citytrip en de ander doet het dan weer liever met minder. Minder betekent in dit geval niet slechter. Er zijn veel budgethotels in Parijs. Voor ieder is er wel wat wils. Met andere woorden: de eerste opdracht is om een budget te bepalen. Aan de hand van dit budget is het dan reeds mogelijk om een zoektocht te starten.
  • Verder moet men ook kijken welke functie het hotel heeft. Tijdens een citytrip is het veelal de bedoeling om een stad te verkennen. Het kan niet de bedoeling zijn om uren in een hotel te vertoeven. Overnachten, ‘s morgens eten en dan vertrekken. In die zin is het hotel eigenlijk niet zo belangrijk. Parijs bezoeken doet men onder andere door: bezienswaardigheden te aanschouwen, te genieten van de Franse keuken, een fikske wandeling te maken, … .
  • Belangrijker is de ligging van het hotel. Hotels in Parijs centrum zijn natuurlijk handig, maar deze hebben de reputatie om duurder te zijn. Wij stellen dat het absoluut niet nodig is om een hotel in hartje Parijs te boeken. De hoofdstad van Frankrijk beschikt over een zeer goed metrostelsel en er zijn echt overal haltes. Het is dus handig dat het hotel bij een metro-ingang ligt. Het hotel kan dan dienen als uitvalbasis. Dankzij het openbaar vervoer kunt u dan vlot de stad verkennen. Een enkel ritje met de metro kost ongeveer 1 euro 20 (kaartjes per 10 aankopen bij een loket, is altijd handig).

Met andere woorden: de keuze van het hotel hangt af van meerdere zaken. Bekijk het aanbod eens – voor ieder budget is er wel wat. Lees ook eens de online ervaringen door (zo komt u niet voor verrassingen te staan) en klik ook eens op ‘toon dit hotel op kaart’. Zo weet u meteen of de ligging goed is. Hotels in Parijs centrum of iets daarbuiten, het maakt niet echt veel uit voor een stedentrip.

Bekijk de aanbiedingen eens:

Bekijk alle aanbiedingen