Trein naar Parijs

Goedkoop naar Parijs met de trein? Eenvoudig boeken & de beste prijzen >>

Wanneer u een citytrip Parijs  heeft geboekt, dan is het verstandig om eerst te kijken hoe u gaat afreizen naar Parijs. Er zijn meerdere manieren: met de fiets (voor de sportievelingen onder ons), met de auto, per trein of met het vliegtuig. In dit artikel bespreken we wellicht de meest gemakkelijke manier: met de trein naar Parijs.

De afstand Brussel-Parijs is een goede 300 kilometer. Met de wagen is dat zeker en vast te doen. Echter, wanneer het aankomt op de meest efficiënte manier, dan is het niet zo’n verstandige keuze. Een wagen is nu eenmaal duur. De kosten kunnen worden verdeeld onder de verschillende reizigers, maar nog steeds hangt er een hoog kostenplaatje aan vast. Enerzijds is er de brandstof (tegenwoordig niet goedkoop) en anderzijds ook nog eens de hoge prijzen aangaande het parkeren in de binnenstand. Met wat geluk beschikt het hotel over een gratis parking en dan is het nog een overweging waard. Wanneer niet, dan is het soms wel €90 per 3 dagen parking. Ook is het autorijden een hectisch gebeuren in de hoofdstad van Frankrijk: abnormaal druk, veel brommers, enorm weinig plaats om te parkeren, … Het zou me niet verwonderen indien er een paar deukjes in de wagen ontstaan tijdens de citytrip. Tijdens het bezoek aan de stad is alles ook te doen met het openbaar vervoer en bijgevolg is het ter beschikking hebben van een eigen wagen in Parijs niet noodzakelijk voor een geslaagd weekend. Echte voordelen zitten er dus niet verbonden aan het gebruik van een wagen in de stad der liefde en bijgevolg bespreken we een beter alternatief: de trein!

Beste deals

Wanneer u een weekendje Parijs heeft gepland, dan is het hoogtijd om het vervoer eens te regelen. Wij raden u aan om met de TGV te gaan. Met 2 personen is het mogelijk om voor 100 euro heen en terug te gaan. Met andere woorden: 25 euro per rit, per persoon. U komt dan aan in Paris Nord (of een andere bestemming, indien gewenst) en daar is het dan meteen mogelijk om per metro uw hotel op te zoeken. Eigenlijk wijst het zichzelf allemaal uit. Met de trein naar Parijs? Hier enkele tips:

  • Om de kosten te drukken is het een goed idee om tickets te kopen voor vroege of late ritten. Eigenlijk is dit ook niet vervelend. Het is interessant om rond 07.00-08.00 aan te komen in Parijs. Vlug even de tassen gaan stallen in het hotel en dan is het mogelijk om iets te bezoeken. Wanneer u pas om 13u-16u aankomt in de stad, dan is er al een groot deel van de dag weg. Tijdens een citytrip telt tijd. Hetzelfde principe bij het vertrek. Waarom een (duurder) ticket aanschaffen van 17u, als het ook mogelijk is om rond 22u/23u de stad te verlaten? Tassen in lockers opbergen en nog iets gaan eten – wandelen en Parijs bij nacht (donker) verkennen.
  • De goedkoopste tickets zijn te vinden op de site van TGV Europe. Gewoon even vertrekdatum ingeven, datum van terugkeer en het systeem zoekt automatisch de beste deals. Natuurlijk is het wel verstandig om er op tijd naar te kijken. Wanneer er nog weinig tickets beschikbaar zijn, dan gaat de prijs de hoogte in. Kijk ook even voor beschikbare promoties en wie weet krijgt u een nog betere prijs.

Nadien is het gewoon een uur in de trein zitten naar Paris Nord. Daar kijkt u dan even rond en u merkt al gauw op dat werken met de metro best gemakkelijk is. Het verkennen van Parijs kan beginnen.


Bekijk alle aanbiedingen