Logeren in Parijs

Het gezegde gaat dat iedereen minsten éénmaal in zijn leven dient te logeren in Parijs. Het is onder meer de stad van de liefde en van de prachtige gebouwen. De Champs-Élysées is één van de bekendste straten ter wereld en de honger kan men stillen in één van de vele gastronomische restaurants. Dus of het nu is om te shoppen, cultuur op te snuiven of om een romantische tijd te beleven met de vriend(in) … In het magische Parijs ben je aan het goede adres. Neem volgende tips eens door in verband met logeren in Parijs en maak er een leuk verblijf van!

Waar logeren?

Tijdens een weekendje Parijs is het de bedoeling om een hotel te boeken met een goede ligging, bij voorbaat in het centrum. Het aanbod is enorm en er zijn altijd wel hotels te vinden in je prijsklasse. Wat nog beter is, is een metrolijn vlakbij het hotel. Per trein afzakken naar de stad en daar gebruik maken van de metro om zaken te bezoeken is veruit de meest efficiënte en goedkoopste manier om de stad te verkennen. Met de wagen heb je er niet echt veel te zoeken: veel verkeer, nauwelijks parkeerplaats en indien er toch een plekje gevonden wordt: duur. Indien de hotel beschikt over en eigen gratis parking, dan zal het enkel en alleen zijn om de wagen er te stallen. De vraag is dan: wat is goedkoper en functioneler: met de wagen of per trein naar Parijs?

Een hotel kiezen hangt uiteraard af van de persoonlijke eisen van de toeristen. Een koppeltje kan bijvoorbeeld opteren voor een hotel dat romantische arrangementen aanbiedt. Voor de rest hangt veel af van het budget: van luxe tot herberg, alles is mogelijk. Wel kunnen we stellen dat het altijd interessant is om een hotel eerst te onderwerpen aan een inspectie alvorens effectief te boeken. Neem online recensies door en lees enkele recente ervaringen door. Op booking.com vindt u een uitgebreid aanbod van logeeradressen. Neem eens een kijkje – voor elk budget is er iets te vinden:

Beste deals

parijs-hotel

Een last minute of niet?

Bij een stedentrip naar Parijs zijn we zeker en vast voorstander van het boeken van een last minute. De reden is simpel: anticiperen op het weer. De kans is groot dat je (en het andere reisgezelschap) enkele dagen vrij hebt – of er is zelf op het werk speciaal congé aangevraagd en een trip moet er dus komen (want iedereen is die dagen vrij). Enkele dagen voor het vertrek is het handig om eens de weersvoorspellingen te bekijken. Indien ze gedurende het verblijf regen voorspellen, dan kan het handig zijn om de trip uit te stellen of om een andere locatie te zoeken. Een last minute stelt je in staat om bijvoorbeeld maandagavond te boeken en dinsdagmiddag reeds in te checken in het hotel. Het zou zonde zijn om 3 dagen te verblijven in Parijs en net die 3 dagen voorspellen ze een combinatie van koude, regen en veel wind … De omstandigheden kunnen beter en een tripje maken is altijd leuker bij mooi weer.

Conclusie

Samenvattend kunnen we stellen dat logeren in Parijs geen probleem hoeft te zijn. Voor ieder budget is er wel een kamer te verkrijgen. We raden je aan om eens het aanbod te bekijken van bovenstaande aanbieder. Of het nu een romantisch, culinair of ontspannend weekend betreft, je kunt het er allemaal vinden. Vergeet zeker de aanbiedingen niet te bekijken. Op die manier kun je een aardige cent besparen.

Bekijk alle aanbiedingen