Parijs citytrip tips

Begin 2011 was ik een jaar samen met mijn vriendin. Na lang gekeken te hebben voor een passend cadeau, besloot ik om een bon aan te kopen voor een weekendje Parijs. Het principe was simpel: voor 200 euro is het mogelijk om 1 tot 3 maal te slapen in één van de 55 aangeboden hotels. Sommige hotels zijn zeer goed gelegen (bijvoorbeeld met uitzicht op de Eiffeltoren) en daar kan men maar 1 nacht overnachten. De meeste hotels bieden een ontbijt aan en twee overnachtingen. Ideaal dus om Parijs te ontdekken in 3 dagen.

Nadat ik mijn vriendin de bon cadeau gegeven had, was het tijd om te plannen. Via de site van de aanbieder moet men dan selecteren welk hotel men kiest en wanneer men wenst in te checken. Het spreekt voor zich dat het verstandig is om te kijken of er die data ook vervoer kan geregeld worden (naar Parijs met trein, naar station, eventueel naar luchthaven of met de wagen tot Parijs zelf rijden). In onderstaand verslag is het mogelijk om ons reisverslag te lezen. Dit staat vol handige Parijs citytrip tips, dus eens lezen kan zeker en vast geen kwaad.

Hotels in Parijs

hotel neuilly Paris

Dankzij de cadeaubon is het mogelijk om te kiezen uit 55 hotels in Parijs. Meestal is het mogelijk om 2 nachten te slapen. Wij hebben geopteerd voor Hotel Neuilly. Dit hotel is gelegen ergens tussen La Défense en Arc de Triomphe. Het is één van de weinige hotels dat niet vlakbij het centrum ligt. het doelpubliek van het hotel zijn meer de zakenmensen (van La défense). Dit was ook te zien aan de prijzen. Per nacht, per persoon, was het normaal ergens tussen de €150 en €200 euro en een ontbijt ‘s morgens kostte rond de 30 euro. Gelukkig hadden wij een bongobon en was het maar €200 (2 overnachtingen voor 2 personen en dus ook 2 maal ontbijt). Met andere woorden: dat was al een leuk begin! Vergelijken met de 54 andere aangeboden hotels kan ik niet doen, daar ik enkel en alleen ervaring heb met Hotel Neuilly. Wel kan ik een paar zeer sterke punten opsommen van dit hotel:

  • Ligt op 2 minuten van de ingang van metrolijn 1. Dus op 5 minuten tijd staat u aan Arc de Triomphe, Champs-Élysées, de Eiffeltoren en tientallen andere bezienswaardigheden.
  • Hotel ligt vlakbij (15 min. wandelen) La Défense.
  • Ontbijt is wonderlijk – buffetvorm. Vers sinaasappelsap, spek, vers fruit, eieren, pannenkoeken, pompelmoessap, yoghurt, rustig … Ideaal om nadien Parijs te gaan ontdekken met een volle maag.
  • Proper en vriendelijk personeel.
  • Goede nachtrust verzekerd dankzij stilte (deuren sluiten zacht automatisch en vallen niet toe, bijvoorbeeld).

Bekijk de hotels even en maak een lijstje van de top 5. Kijk waar het hotel gelegen is en lees online wat reviews. Zo maakt u vast en zeker een goede keuze. Hoe je het ook bekijkt, 50 euro per nacht per persoon (200 euro voor 2 overnachtingen, 2 personen), inclusief ontbijt, is best een voordelige prijs.

Beste deals

Vervoer naar Parijs

Parijs is gemakkelijk bereikbaar met de wagen. U zou dus kunnen opteren om per wagen te gaan. Er doen zich wel een aantal problemen voor. Enerzijds is het in Parijs erg druk en parkeergelegenheid is schaars. Wagens verkopen er elkaar ook af en toe tikjes om zich toch net in dat ene plaatsje te kunnen wringen. Ook zijn de prijzen er abnormaal hoog. De meeste hotels beschikken niet over een eigen parkeerplaats en uw wagen 3 dagen parkeren kan al gauw 90 euro kosten. Voor de veiligheid van uw wagen (en van uw portemonnee) is het dus verstandig om een alternatief te zoeken.

TGV – wanneer u op tijd uw tickets online besteld, dan kost dit 100 euro (2 personen, heen en terug). Met andere woorden: 25 euro per persoon per ritje. Goedkoper zal moeilijk worden. In Paris Nord is het dan mogelijk om dankzij een goed metronet te pendelen naar uw hotel. De goedkoopste treintickets zijn ook meteen de beste voor u: u komt ‘s morgens vroeg aan in Parijs (07/08 uur) en u pas vertrekt pas ‘s avonds laat terug uit Parijs (22u/23u). Zo kunt u lekker lang genieten van Parijs.

Vervoer in Parijs

Simpel: in Parijs is alles vlot bereikbaar dankzij een combinatie van wandelen en het gebuik van de metro. Een ritje in de metro kost 1 euro 20. U kunt van de ene kant van Parijs naar de andere voor 1 euro 20. Overstappen op een andere metro kan met hetzelfde ticket. Bij een citytrip Parijs met 2 personen hebt u vast en zeker genoeg aan 10-20 tickets. Soms zit de metro stampvol en moet u zich letterlijk proppen in een metrostel, maar dit hoort natuurlijk bij de romantische sfeer van Parijs. Over het algemeen is er altijd wel genoeg plaats en is het niet al te druk (behalve tijdens de spits op bepaalde lijnen uiteraard).

Ook is het mogelijk om Parijs per fiets te verkennen. Her en der staan hopen speciale fietsen. U kunt ze dan huren voor een paar uur en dan terug kunnen plaatsen. Jammer genoeg hebben wij dit systeem pas op de laatste dag ontdekt en we hebben er dus geen gebruik van gemaakt. In het hotel kan een medewerker u vast en zeker meer informatie verschaffen over deze dienst.

Bezienswaardigheden in Parijs


Een stedentrip naar Parijs doet u natuurlijk niet zonder zaken te bezoeken. In Parijs zijn er tientallen bezienswaardigheden. We raden u aan om vooraf wat zaken op te zoeken. Kijk waar uw hotel gelegen is en welke zaken er dicht bij elkaar liggen. Zo verliest u ter plaatse geen tijd met plannen en hebt u reeds wat voorkennis. Hier zullen we geen dagplanning publiceren. De reden ligt voor de hand: eenmaal in Parijs zijn er zodanig veel zaken te doen, dat u al gauw uw eigen dagplanning gaat opstellen. Uw prioriteiten leggen ergens anders dan de prioriteiten van andere bezoekers. Zo kan het best zijn dat u uren kunt vertoeven in de winkels van de Champs-Élysées, anderen kunnen dan weer uren vertoeven in de talrijke musea in Parijs. We stellen dus geen exacte planning op, wel formuleren we enkele Parijs citytrip tips. Welke zaken moet u zeker doen en wat nu net niet? Lees het hier … wat te doen in Parijs.

Bekijk alle aanbiedingen