Wat te doen in parijs

Bij een Citytrip Parijs is het natuurlijk de bedoeling dat u cultuur gaat opsnuiven. Er bestaan tientallen sites die uitvoerig de bezienswaardigheden van Parijs bespreken. Allen hebben ze het dan over de geschiedenis en hoe groots het monument wel is. Wij raden je aan om op voorhand nauwelijks iets te plannen. Zak af naar de stad en begin te wandelen. Grootse monumenten en kleinere bezienswaardigheden kom je steevast tegen. Lees onderstaand verslag eens en een eerste beeld omtrent de stad Parijs vormt zich. De rest zul je zelf moeten gaan ontdekken.

Top 5 die je zeker moet zien en doen:

  1. De Eiffeltoren (tickets & prijzen)
  2. Arc de Triomphe (tickets & prijzen)
  3. Louvre Museum (tickets & prijzen)
  4. Notre-Dame van Parijs (tickets & prijzen)
  5. Paleis van Versailles en de prachtige tuinen (tickets & prijzen)

Parijs ontdekken? Bespaar geld en tijd! Koop hier alvast je tickets via internet >>

Parijs

Een relaxend boottochtje

Wanneer u aankomt in Parijs, dan is de kans groot dat u meteen de metro neemt richting het hart van de stad (nadat u uw hotel hebt bezocht uiteraard). Hier kan het interessant zijn om een boottochtje te doen. Voor een euro of 11 kunt u dan genieten van een relaxend tochtje op de Seine. Vele bezienswaardigheden staan langs de Seine, dus er valt daadwerkelijk iets te zien. Denk bijvoorbeeld aan de Eiffeltoren en de Cathédrale Notre-Dame. Ook kunt u dan meteen inschatten hoe ver de zaken van elkaar gelegen zijn. Het is ook de gelegenheid om leuke foto’s te trekken (de Chinezen die het schieten van mooie plaatjes verpesten, dat neemt u er mooi bij!). Bekijk hier tickets en prijzen voor een rondvaart

De Eiffeltoren niet beklimmen

De Eiffeltoren beklimmen is in de meeste gevallen geen goed idee. Het klinkt leuk en is ook wel leuk, alleen denken duizend anderen net hetzelfde als u. Allen zijn ze bereid om uren aan te schuiven. De vraag is dan natuurlijk of het fenomenale uitzicht dat waard is. Indien u het ons vraagt: neen. Er is een alternatief: de Arc de Triomphe beklimmen. Niet zo hoog, maar wel een mooi uitzicht. Verder is het beklimmen van de Arc ook gratis voor personen van 18 tot 25 (EU), dit in tegenstelling tot de Eiffeltoren. Ook is er niet echt een wachtrij. Met andere woorden: veel meer voordelen dan nadelen.

We raden wel aan om eens onder de Eiffeltoren te wandelen. Het is best indrukwekkend. Wanneer u daar dan bent, dan is het ook mogelijk om te kijken hoeveel toeristen er staan aan te schuiven. Wanneer de wachtrij meevalt, dan is het misschien de uitgelezen kans om toch de honderden trappen aan te doen. Bij mooi weer is er ook veel te doen in de buurt van de Eiffeltoren.

Abercrombie & Fitch

Beste deals

Mannen …, winkelen kan ook leuk zijn. Wanneer uw vriendin vraagt om de Abercrombie & Fitch (einde Champs-Élysées) eens een bezoekje te brengen, dan is dit een goed idee. De ingang wekt niet echt meteen de indruk dat het een aangename winkel is voor mannen. Er moet namelijk een grote gouden poort worden gepasseerd en aan beide kanten van de poort staat een man (ontblote torso met wasbordje). 50 meter verder is de ingang van de winkel te vinden. Ook hier geen gebrek aan een torso uiteraard. De winkel: donker, muziek, 3 of 4 verdiepen, veel modellen (man en vrouw) lopen rond en dansen wat … Het is eens een ander concept. Zeker en vast een bezoekje waard. En aangezien bewegende beelden meer zeggen dan 1000 woorden – een impressie:

Wandelen, véél wandelen
Het is aangenaam wandelen in Parijs. De straten liggen er proper bij en er is altijd wel wat moois te zien. De kaart met de bezienswaardigheden in Parijs geeft een beetje een vertekend beeld. Het is net alsof alles vlak naast elkaar ligt. Dit is niet zo. Er is bijvoorbeeld aardig wat afstand tussen de Eiffeltoren en de Notre-Dame. Door gebruik te maken van de metro is het wel mogelijk om telkens tamelijk dicht bij het doel te komen. Met andere woorden: gedurende de stedentrip zal er veel gewandeld worden, maar dit is normaal. Gelukkig kunt u in de avond goed uitrusten in het hotel.

Parijs is ook goed te doen per fiets. Her en der staan hopen fietsen die u kunt huren. Dit is interessant voor korte tripjes. De kosten lopen flink op indien de fietsen langer worden gehuurd. Aan de infobalie van het hotel kunnen ze u wellicht beter informeren over de tarieven en de mogelijkheden.

Eten in de Mcdonalds
Ja, u leest het goed. We raden u aan om eens te gaan eten in de McDonald’s (in de Champs-Élysées). Parijs mag dan wel bekend staan om het hoge culinaire niveau, niets kan de charme van een bezoek aan de snackbar kloppen. U bestelt uw portie calorieën en u kunt gaan zitten. Het leuke is dat er aan de tafel naast u misschien wel 2 zakenmensen aan het eten zijn, in kostuum. Altijd leuk om eens te zien! Ook een handige tip: het drinken is in de McDonald’s (en Quick) best goedkoop. Wanneer u geen zin hebt om op terras een slordige €5.00 te betalen voor een cola van 33cl, dan bestelt u vlug even een halve liter frisdrank in deze fastfoodketen (voor ongeveer 2.50 – 3 euro). Natuurlijk is het niet de bedoeling dat u 3 dagen aan een stuk fastfood gaat eten. Traditionele Parijse keukens, deze moeten zeker worden aangedaan.

Over de middag naar La Défense

La Défense is een kantorenwijk in de agglomeratie Parijs. We raden u aan om over de middag dit gedeelte eens te bezoeken. De werknemers hebben dan namelijk pauze en bij mooi weer kan men daar leuke dingen zien. Zo is het bijvoorbeeld niet ondenkbaar dat zakenmensen in kostuum een spelletje petanque zitten te spelen. Ook is hier veel kunst te zien en aan La Défense ligt een enorm winkelcentrum. Met andere woorden: voor ieder wat wils.

Olympische Spelen in 2024

Parijs zal de olympische spelen in 2024 organiseren. Het zal hierdoor in het middelpunt van de belangstelling staan. Alle grote topsporters zullen naar Parijs komen om weer een topprestatie neer te gaan zijn. Ook ebij zijn? Boek snel een hotel!

Tour de France

Elk jaar word de Tour De France gereden. De ronde van Frankrijk duurt verschillende weken. Wielrenners rijden tijdritten en beklimmen bergen. Het is een indrukwekkend gezicht om de stoet zo voorbij te zien komen. Dat moet je een keer gezien hebben! Traditioneel is de laatste etappe in Parijs en eindigt de Tour de France steeds op de Champs-Élysées. Wees er ook bij en boek nu een hotel.

Er komen nog tips!

Hebt u Parijs ook bezocht en wenst u iets mee te delen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij kunnen de tips dan publiceren op de site. Op deze manier kunnen me toekomstige trippers efficiënt informeren.

Bekijk alle aanbiedingen