Parijs organiseert Olympische Spelen in 2024

De olympische spelen is een evenement waar veel mensen elke keer weer naar uitkijken. Het is een samenkomen van de beste sporters ter wereld in heel wat disciplines. Het is al minstens zo leuk om de verkiezingen van locaties te volgen. Voor 2024 zullen de olympische spelen in Parijs doorgaan.

In dat jaar is het al de 30e editie van de zomerspelen. Voor het eerst gestart in 1896 en sindsdien gaan ze elke 4 jaar door. Het was in juli 2017 dat een overeenkomst werd gevonden om Parijs als gaststad te kiezen voor de olympische spelen 2024. Er was nog een andere kandidaat, namelijk Los Angeles, maar zij gaven aan om alles op 2028 te zetten. De officiële toewijzing werd in Peru gehouden.

Het is niet de eerste keer dat Parijs de Spelen wou organiseren. Ze deden al een aanvraag in 1992, 2008 en 2012 maar toen ging het niet door. Opvallend is dat ze wel in 1924 zijn doorgegaan in Parijs, dus precies 100 jaar laten zullen ze opnieuw daar doorgaan. In Mei 2017 bezocht een onderzoekscommissie van de OS alle faciliteiten. Alles werd goed bevonden en zelfs met de steun van president Emmanuel Macron kon de toewijzing vlot verlopen.

Er zijn heel wat stadions van bestaande voetbalclubs die zullen gebruikt worden om de Olympische spelen 2024 te laten doorgaan. Dit moet ook de kostprijs drukken van het ganse gebeuren, want er hangt een serieus prijskaartje aan vast. Tot nu zijn er nog zo een twee locaties die moeten gebouwd worden. Parijs is natuurlijk de plaats waar de meeste sporten zullen doorgaan. Deze wereldstad heeft alles om de beste sporters te ontvangen en de fans in moderne stadions te plaatsen.

Beste deals

Onlangs werd een promofilmpje gemaakt om de Olympische spelen in Parijs in de verf te zetten. Niemand minder dan Stromae was de producer ervan. Hij werkt de laatste jaren meer vanop de achtergrond, maar toch is zijn vermelding iets waard. Het filmpje is te bekijken op onder andere YouTube, zeker eens bekijken dus.

Parijs is altijd al een magische stad geweest. Hoe moet het voelen om als topsporter op de olympische spelen je sport te mogen beoefenen. De supporters en fans komen van over gans de wereld afgezakt naar de stad van de liefde. In de zomer van 2024 zal het eerder de stad van de olympische spelen zijn. We weten al dat de triatlon doorgaat in de Seine met een hardloopparcours ernaast. In het chateau de Versailles gaat de paardenrace door. Geweldige plaatsen om dit ganse gebeuren mee te maken.

Als je van dit spektakel wil meegenieten dan kan je altijd naar Parijs trekken. Er zijn tal van bussen en treinen die naar de hoofdstad van Frankrijk gaan. Met je eigen auto kan natuurlijk ook, maar het verkeer zal dan wel moeilijker lopen. Plan alles goed op voorhand, boek je hotel ruim op tijd, want het aantal toeristen zal immens zijn. Ben je niet voor de drukte, dan kan je alles live op tv volgen, vanuit je luie zetel. Zo zit je steeds op de eerste rij en doe je alles op je eigen tempo.

Bekijk alle aanbiedingen